INVERZ

2009.06.01. 10:11

A kiállítás leírása

Egy meg-nem-nevezett csoportként, 11 fiatal képzőművész mutatkozik be, egy eredeti, egységes koncepcióval, melynek hívószava és egyben címe: Inverz.
Gurszky Péter, Horváth Katalin, Horváth Zsófi, Lehoczky Fanni, Mohamed Gamal Sophia, Mózes Réka, Pál Gábor, Philipp Helga, Radics Márk, Tangl Edit és Zérczi Attila a Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakának negyedévfolyamos hallgatói.

Az inverz folyamatok, inverzibilitás, a megfordítás, megfordíthatóság és az egyéni értelmezések viszonya nem csak alkotásainkat, hanem a közös megjelenéshez való viszonyunkat, térhasználatunkat, illetve magát az alkotási folyamatot is befolyásolta. Mind szellemi-elméleti, mind pedig fizikai vonatkozásban, sajátosan reflektálunk egymás alkotói tevékenységére, műveire.

A művek a központi (inverz) narratívát követve térben és időben kommunkálnak egymással, időnként akár összeolvadva. A kiállítás fizikai terét kiegészítő külön dimenzióként bekerül egy kamera a térbe, mely lehetőséget ad a kiállítás folyamatos változásásnak megfigyelésére egy blogfelületen keresztül.

A kamera közvetített képe - párhuzamban a kiállítás valós terével - változik, de mindvégig más képet, más élményt, különböző értelmezési lehetőségeket nyújt a kiállítás élő és virtuális látogatóinak."

A bejegyzés trackback címe:

https://zrevni.blog.hu/api/trackback/id/tr331158431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása